Po roce je šílenství zase tady. Zásoby rebarbory na zahradě dozrály. Rebarborou mě zásobuje babička. Jsem ráda, že ji nemusím kupovat a můžu své pečící vášně pustit ze řetězu.
Tento rebarborový recept udělá radost hnevně milovníkům čokolády, protože v samotných brownies jí je dost.
forma 20×20 cm
příprava: 40 minut
- 2 hrnky rebarbory
- půl tabulky čokolády
- půl kostky másla
- 1,5 hrnku krystalového cukru
- 2 vejce
- 1 hrnek mouky
- 5 lžic kakaa
Rebarboru a máslo dejte do rendlíku a zahřívejte na plotně. Máslo nechte rozpustit a potom přidejte nalámalou čokoládu. Opět nechte čokoládu rozpustit s přidejte kakao. Dobře rozmíchejte a potom rendlíku sundejte z plotýnky a dejte stranou.
Vejce ušlehejte s cukrem do pěny.
Čokoládovou směs po částech vmíchete do vaječné. Přidejte vždy jen pár lžic, abyste vejce příliž prudce neohřáli.
Přidejte mouku a vše dobře zamíchejte. Budete mít tužší, lehce tekuté těsto.
Těsto dejte do formy 20×20 cm vyložené pečícím papírem. Rozprostřete po celé ploše formy, aby bylo těsta všude stejně.
Pečte v troubě vyhřáté na 180°C zhruba 30 minut.
Po vyjmutí z trouby nechte zchladnout a nakrájejte na libovolně velké kousky.
No Comments