KRÉMOVÁ KVĚTÁKOVÁ POLÉVKA

Od malička jsem prostě polévková. Krémové, vývary, jaké vás napadnou. Mám je ráda prostě všechny. Jelikož obvykle vařím jen pro dva, spotřebovat celý květák jen na smažení je podle mně trochu škoda. Proto jsem vybrala tuhle polévku, která v zimě zahřeje a díky smažené pancettě i zasytí. A aby nebyla na noc tak těžká, nezahušťuji žádnou krémovou polévku moukou. Rozmixovaná brambora bohatě stačí.

KRÉMOVÁ KVĚTÁKOVÁ POLÉVKA

(6 porcí | příprava: 50 minut)

  • 3/4 menšího květáku
  • 2 brambory
  • 1 bílá cibule
  • 4 stroužky česneku
  • Půl kalíšku gelového zeleninového bujonu
  • kelímek zakysané smetany
  • Sůl
  • Pepř
  • Špetka chilli
  • Olivový olej

KRÉMOVÁ KVĚTÁKOVÁ POLÉVKA

KRÉMOVÁ KVĚTÁKOVÁ POLÉVKA

Na olivovém oleji osmažím cibuli a česnek. Přidám pokrájený květák (jednu paličku si nechám stranou) a brambory. Vše zaliji vodou tak, aby bylo vše ponořené, přihodím bujon a nechám vařit dokud vše nezměkne. Aby se suroviny nepřipálily, průběžně míchám. Když je zelenina dostatečně uvařené, sundám z plotýnky a nechám trochu zchladnout.

Tyčovým mixérem rozmixuji dokud polévka není úplně hladká. Přidám sůl, pepř podle chutí. Já dávám i špetku chilli. Do polévky přidám další vodu a naředím do požadované konzistence a množství. Vmíchám zakysanou smetanu a případně ještě okořením. Na menší pánvi si osmažím kousek pancetty nebo anglické slaniny a položím navrch servírované polévky.

Print Friendly, PDF & Email

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

thirteen + 15 =