Polévky/ PROMO

Polévka z pečených rajčat

Polévka je ideální jídlo pro přicházející podzim. Zasytí a zahřeje. Rajčat je na zahradách pořád dost a kečupy ve spíži se začínají hromadit na policích, proto je potřeba začít košíky rajčat zpracovávat taky jinak. Polévka z pečených rajčat s kozím sýrem nadchne jak milovníky hustých polévek, tak vyznavače zdravého životního stylu. Je totiž zahuštěná pouze uvařenými bramborami.

4 porce

příprava: do hodiny

  • 1 bílá cibule
  • 1 lžíce másla
  • 15 středních rajčat
  • 2 střední brambory **
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 4 stroužky česneku
  • 1 kelímek smetany ke šlehání
  • pepř, sůl, koření Aglio peperoncini

**Pro LCHF vynechte bramboru. Nahradit můžete 1 batátem nebo 1/2 menší cukety

Rajčata rozkrojte na polovinu, rozložte na pečící papír a pečte 30 minut na 180°C. Po 30-ti minutách vyndejte plech z trouby.

Cibuli nakrájejte na drobno a osmažte na másle. Přidejte pečená rajčata a rozmačkaný česnek. Zalijte vývarem. Přidejte také oloupané, pokrájené brambory a vařte doměkka.

Jakmile budou brambory měkké, sundejte z plamene a rozmixujte ponorným mixerem dohladka.

Do rozmixované a lehce zchladlé polévky vmíchejte kelímek smetany.

Polévku dochuťte kořením. Před podávám můžete přidat čerstvý kozí sýr a chlebové krutony.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply