Polévky/ PROMO

Vichyssoise

Znáte gazpacho? Studenou rajčatovou polévku? Myslím, že tu představovat nemusím. Protože už mě možná trochu znáte a víte, že na rajčatech moc neujíždím, napadne vás, že rajčatová polévka nebude nic pro mně. Altenativou je vichyssoise. Studená polévka, která se připravuje z pórku. Ledově vychlazená je skutečně osvěžující, ale pokud náhodou studeným polévkám neholdujete ani v létě, nic nebrání tomu snít ji teplou.

příprava: 40 minut

+/- 6 porcí

  • 3 pórky (použijete pouze bílou část)
  • 5 brambory
  • 2 litry zeleninového vývaru (pokud nemáte připravený doma nebo možnost koupit nějaký kvalitní, použijte kostku)
  • 4 lžíce másla
  • 1 červená cibule

 

Cibuli nakrájejte najemno a osmažte na másle. Přidejte pórek nakrájený na kolečka. Jakmile zelenina změkne, zalijte vývarem.

Přidejte oloupané pokrájené brambory a vařte do měkka. Potom polévku odstavte. Jakmile trochu zchladne, použijte tyčový mixer a polévku rozmixujte dohladka. Konzistenci můžete ještě teď upravit a polévku případně naředit podle libosti.

Polévku okořeňte a dejte vychladit do ledničky. Podávejte se lžící zakysané smetany.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply