Doma je mi často vytýkáno, že moc vařím. Že není nutné míst každý den teplou večeři, a že by nám určitě stačil i chleba s pomazánkou. Pomazánky v obchodě já moc nekupuju. Mnohem raději mám ty domácí, protože přesně vím, co do nich dávám. Navíc při přípravě pomazánky můžu popustit uzdu fantazii a zkoušet co všechno lze použít. Třeba kapr je celkem zajímavá obměna ke klasické rybičkové pomazánce , kterou si určitě všichni pamatujeme z dětství.
příprava 15 minut
- 1 podkova uzeného kapra (cca 200-250g)
- 1 Lučina
- 1 lžíce měkkého másla nebo Ramy
- 1 jarní cibulka
- 1 malá červená cibule
- sůl, pepř, mletý kmín
Kapra zbavte kůže a maso z podkovy ručně oberte. Sem tam se objeví kostička. Ty dejte stranou, aby se neobjevili i v pomazánce. Obrané maso rozmixujte s ostatními surovinami dohladka a na závěr podle chuti dokořeňte.
No Comments