Dezerty/ PROMO/ Snídaně

Tapiokový pudink s červenými pomeranči

Tapiokový pudink jednou za čas udělám. Většinou i z větší dávky a jím ho pak během týdne ke svačině. Jeho příprava je velmi jednoduchá. Můžete experimentovat s příchutěmi, nebo si ho uvařit jen čistý a ozdobit ho podle chuti před servírováním třeba čerstvým ovocem nebo čokoládou.

příprava: přes noc

4 porce

  • 100 g tapiokových perel
  • 250 ml vody
  • 150 ml kokosového mléka
  • 150 ml šťávy z červených pomerančů
  • 2 lžíce čekankového sirupu nebo medu

Tapioku dejte do mísy a zalijte 250 ml vody. Nechte přes noc nabobtnat.

Druhý den slijte přebytečnou vodu. Potom perly dejte do hrnce a zalijte kokosovým mlékem a pomerančovou šťávou. Vařte 1é-15 minut. Směs získá konzistenci pudinku. Že je hotovo poznáte podle toho, že tapiokové perly zesklovatí (zcela zprůhlední). Potom vmíchejte ještě čekankový sirup nebo med na doslazení.

Hotový pudink rozdělte do čtyř mističek a ozdobte podle fantazie.

Pudink uchovávejte v lednici.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

five × one =