Marcipánové pralinky jsem dělala už loni. Ty klasické čokoládové mi totiž moc nejdou, ono se mi s tou hmotou špatně pracuje. Ale s marcipánem je to fajn. Recept jsem tedy od loňska docela překopala. Bebéčka i dětské piškoty jsem vyměnila za mandlovou a arašídovou mouku, cukr jsem vynechala úplně. Ale vyloženě zdravé cukroví to tedy není, ale snad aspoň snaha se cení.
40 kuliček
příprava: 20 minut
- 1 balíček marcipánu (100 g)
- 1 hrnek mandlové mouky
- 1 hrnek arašídové mouky
- 1/2 tabulky rozpuštěné bílé čokolády
- 4 lžíce másla
Marcipán nastrouhejte a smíchejte společně s ostatními ingrediencemi. Vypracujte hladké těsto, ze kterého vlhkýma rukama válejte stejně velké kuličky o průměru cca 2 cm. Kuličky dejte do širší misky a nechte je 20 minut ztuhnout v mrazáku. Poté kuličky vyndejte a postupně je namáčejte v čokoládové polevě.
- 1 tabulka hořké čokolády
- 1 lžíce tuku Omega
Čokoládu rozlámejte či pokrájejte, dejte do misky společně s omegou a rozpusťte v mikrovlnné troubě. Čokoládu zamíchejte každých 15 vteřin, aby se nezačala škvařit.
No Comments