Ovesnou kaši snídáme každý den. Připravuji ji vždy před odchodem do práce. Už jsem to určitě psala, ale k tomu, aby šly vločky dobře sníst, potřebují buď hodně času nebo hodně tepla. Proto můžete kaši snídat jak teplou, tak studenou. U varianty studená si ale musíte vzpomenout večer, že byste si ji ráno dali.
(2-4 porce | příprava: 10 minut)
- 1,5 hrnku ovesných vloček
- 0,5 hrnku chia semínek
- 1 lžíce medu
- 1 plechovka kokosového mléka
- 1 plechovka kompotovaného manga
- ořechy a strouhaný kokos na dozdobení
Do hrnce dám kokosové mléko (i s krémem), šťávu z mangového kompotu a med. Zahřeju. Přidám vločky, chia semínka a vařím, dokud nejsou vločky měkké a kaše hustá.
Uvařenou kaši rozdělím do misek, ozdobím plátky manga, kokosu a ořechů. Milovníci sladkého můžou ještě navíc přelít medem.
No Comments