Palačinka dutch baby na mě vykukovala odevšad z internetu už strašně dlouho. Až jsem se ji nakonec rozhodla sama vyzkoušet. Její příprava je neuvěřitelně jednoduchá. Jedinou speciální věcí, kterou budete potřebovat je pánev, která odolá žáru trouby. Sledovat pečení dutch baby v troubě je stejně napínavé jako sledovat makronky. Palačinka se totiž v troubě nafoukne a začne bobtnat. Věřím, že sledovat pečení bude bavit hlavně děti.
příprava: 1 hodina
3-4 porce
- 1/2 hrnku hladké mouky
- 1/2 hrnku mléka
- 2 vejce
- 2 lžíce třtinového cukru
- 1/2 lžičky skořice
- 2 lžíce másla
Mouku, mléko, vejce, cukr a skořici dejte do mísy a šlehačem rozmixujte na hladké těsto. To nechte 15 minut odležet.
Mezitím dejte litinovou pánev (nebo tu, kterou můžete bezpečně vložit do trouby) se dvěma lžícemi másla do trouby vyhřáté na 170°C. Nechte máslo rozpustit a potom do pánve vlijte těsto. Pečte 25 minut, palačinka se krásně nafoukne a zezlátne.
Dopečenou palačinku ozdobte čerstvým ovocem a moučkovým cukrem.
2 Comments
Hanka
4.5.2019 at 19:29Dutch baby delam dnes uz podruhe a zitra mam na ni objednavku k snidani! Diky za super recept. Doma si ji vsichni zamilovali.👍🏻
Eve
5.5.2019 at 10:28Hanko, díky! Jsem ráda, že se u vás zabydlela. U nás to bude taky stálice 🙂