,,Ségraáá, co to je za kolečka?” ozvalo se z kuchyně.
,,To jsou donuty. Z dýně…” křičela jsem na Verču z obýváku.
,,Z dýně? To hezky voní…. A můžeme to sníst?”
,,Můžete, ale až to vyfotíte.”
A tak se stalo, že tyhle super rychlé donuty s báječnou vůní dneska snídala Verča s Markem. Předtím ale stihli udělat pár krásných snových fotek v ranní jinovatce.
Takže pokud Vám doma zbývá ještě kousek dýně, ani nemusí být celá, vyzkoušejte můj podzimní donutový recept. Moc se nenadřete, většinu ingrediencí máte jistě doma ve spíži a dýně v těstě Vás příjemně překvapí. Třeba zrovna při sobotní snídani.
Nám už donutů moc nezbylo. Ale nevadí… Jedeme na Moravu a zítra celý den putujeme za vínem. Je před námi přes 30 vzorků vína, takže posnídáme hezky po moravsku nějakou vyuzenou klobásku.
(cca 24 | příprava: do hodiny i s pečením dvou dávek)
- 1,5 hrnku polohrubé mouky
- 2 lžičky skořice
- půl lžičky badyánu
- 1 sáček kypřícího prášku
- 1 hrnek třtinového cukru
- půl hrnku oleje
- půl hrnku podmáslí nebo kefíru
- 2 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 1 hrnek dýňového pyré
Všechny sypké ingredience smíchám zvlášť. Hned potom v další míse vyšlehám všechny tekuté ingredience dohladka. Nakonec obě směsi smíchám a peču ve vymazané a vysypané formě na donuty na 180°C zhruba 20 minut. Donuty nakynou, při píchnutí špejlí bych špejli měla vytáhnout čistou.
Ještě teplé donuty obalím z obou stran ve směsi cukrů – 1sáček vanilkového a dva sáčky skořicového.
No Comments