Panenku máme rádi, teda hlavně Honza. Je to obvykle krásný libový kus masa. Když se dobře připraví a vysuší, orgasmus na talíři je zaručen. Panenku obvykle nechám zatáhnout na pánvi a potom ji dopékám v troubě, aby zůstala šťavnatá a růžová uprostřed.
Tentokrát mi ale přišlo škoda ji trochu nevylepšit. Vzala jsem tedy co dům dal a udělala šťavnatou roládu, které nebylo co vytknout.
Příprava: 35 minut
porce: 4
- 1 kg vepřové panenky
- 1 sáček strouhané mozzarelly
- hrst zelených nebo černých oliv
- 6 sušených rajčat v oleji
- plátková slanina
- pepř a sůl
Panenku podélně prokrojte, ale dejte pozor, abyste ji nerozkrojili úplně napůl. Naplňte pokrájenými olivami, sušenými rajčaty a nivou.
Panenku co nejvíce uzavřete a zabalte do plátkové slaniny. Slaninu pořádně utáhněte. Můžete si pomoct a použít ke spojení párátka nebo klipy na španělské ptáčky. Já jsem ale pekla pouze zabalenou do slaniny a vydržela krásně.
Panenku pečte rozříznutou stranou nahoru v troubě na 170°C asi 35 minut.
Upečenou panenku nakrájejte na plátky a doplňte oblíbenou přílohou. Vhodná low carb příloha je květáková kaše s nivou.
No Comments