To, že bych si po Vánocích neměla stoupat na váhu, jsem poznala hned. Podle kalhot. Cukroví, vánočky a taky litry ginu s tonikem mi daly zabrat. Takže jsem si naordinovala přísný cukrový detox a rychle se vrátila k low carbu. A protože jsme byli pozvaní na návštěvu, připravila jsem mimo jiné o tuhle rychlou špenátovou roládu bez mouky. Chutnala i cukrožravcům.
příprava: 30 minut + chlazení
- 5 vajec
- 3 lžíce mandlové mouky
- 5 lžič mletého parmazánu
- 1/2 sáčku mraženého špenátu (cca 200 gramů)
- 1 kus nivy (čím větší, tím výraznější chuť v krému bude)
- 1 mascarpone
- cca 4 lžíce smetany ke šlehání
Vejce vyšlehejte do pěny. Přidejte mandlovou mouku a parmazán. Důkladně rozmíchejte. Nakonec přidejete rozmražený špenát, promíchejte a najijte na plechy vyložený pečícím papírem. Pečtě na 170°C 10-15 minut.
Hned po vytažení na špenátovou placku položte druhý pečící papír, čistou utěrku a srolujte. Roládu nechte vystydnout srolovanou.
Nivu rozspusťte v troše smetany ke šlehání a nechte vyschladnout. Rozpuštěnou nivu vmíchejte do mascarpone a vyšlehejte na krém.
Krém natřete na špenátovou placku. Na vrstvu krému můžete dát ještě plátky šunky nebo salám. Poté roládu srolujte. Zavinutou roládu zabalte do potravinové folie a dejte na dvě hodiny do ledničky.
No Comments