KRÉMOVÉ GNOCCHI S KOZÍM SÝREM A HOUBAMI

Super rychlá večeře pro milovníky kozího sýra. A tím já určitě jsem. Ale moji maminku bych vůbec neuctila. Chápu, že kozí sýr je trochu aromatičtější a nevoní každému. Na jeho obranu ale musím říct, že kozí sýr je oproti kravskému dietnější a lehčeji stravitelný. Má jemnou příchuť, která je ze začátku nasládlá a postupně lehce nakyslá. V našich kuchyních zažívá pravé obrození několik posledních let.

Pokud tedy ke kozímu sýru nemáte averzi, stačí jen pět přísad a za patnáct minut báječné noky voní na stole. Pozor! Jíst nejlépe čerstvé a horké…

n

(2 porce | příprava: 20 minut)

  • 500 g (jedno balení) gnocchi
  • 50 g čerstvého kozího sýra
  • 50 ml smetany
  • pancetta nebo speck
  • 6 žampionů

Noky uvařím do měkka v osolené vodě.

Na pánvi osmahnu na plátky nakrájené žampiony dozlatova. Přidám speck nebo pancettu, nakonec kozí sýr. Když se sýr rozpustí, přiliji smetanu a vsypu uvařené noky.

Několik minut důkladně míchám, aby se noky s omáčkou hezky spojily.

Na talíři ozdobím ještě kousky čerstvého kozího sýra.

 

n2

Print Friendly

One thought on “KRÉMOVÉ GNOCCHI S KOZÍM SÝREM A HOUBAMI

  1. Gnocchi vždy vyřeší můj problém když nevím co si dát :-). Díky za tip, kozí sýr jsem nezkoušela ale pancetta se smetanovou omáčkou je moje oblíbené řešení když nevím co by 🙂

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

two × 2 =