Maso/ PROMO

Vepřová pečeně z grilu

Čeká nás pravděpodobně jeden z  posledních letošních slunečných víkendů, a byla by škoda nevyužít ho ke grilování. Letos se nám na grilu vystřídala skutečně všechna možná masa, ryby, sýry a dokonce i ovoce. Broskve na grilu byly absolutní hit. Úplně nejčastěji se ale vracíme k vepřovému. Z grilu nám totiž chutná nejvíc. Volím buď krkovici, nebo když chceme maso libové, koupím pečeni na plátky, kterou potřu marinádou a krátce opeču, aby se maso příliš nevysušilo. Grilovaný steak je na světě! Steak taky vyžaduje ten správný příbor, nejlépe steakový nůž. Je totiž škoda krásně připravené maso rozpižlat tupým nožem. Pokud Vám doma zatím takové nože chybí, pěkný výběr steakových i jiných příborů naleznete na Bonami.cz

4 porce

příprava: 1,5 hodiny

  • 4 plátky vepřové pečeně
  • 3 lžíce řepkového oleje
  • 2 lžíce tekutého medu
  • 1 lžička granulovaného česneku
  • sůl, pepř
  • 1 kg brambor Grenaille
  • 2 předvařené kukuřičné klasy
  • 1 balení bylinkového másla
  • 4 větvičky rajčat

Brambory omyjte a dejte do vody a vařte 20 minut. Potom brambory přendejte do zapékací mísy. Každou bramboru lehce rozmáčkněte vidličkou naplocho a na vrch dejte kousek bylinkového másla. Nakonec dejte zapéct do trouby vyhřáté na 180°C. Brambory jsou hotové, jakmile se na nich udělá zlatavá kůrčička.

Olej dejte do misky společně s medem, česnekem, solí a pepřem. Vidličkou suroviny promíchejte v hladkou marinádu. Maso potřete marinádou a nechte asi hodinu odležet.

Naložené maso ogrilujte z obou stran. Délka grilování závisí na teplotě grilu. Stejně tak ogrilujte i kukuřici. Klasy předem rozpulte. Na grilu se s nimi bude lépe pracovat. Hotovou kukuřici posolte a dejte na ni kousek bylinkového másla. Na několik posledních minut přidejte i rajčata na větvičce. I ty doporučuji rozdělit na několik částí – například na větvičku s pěti rajčátky. Ogrilovaná rajčátka změknou a mají tendenci trochu opadávat. Když bude ale větvička kratší, bude se lépe a rychleji vyndávat z grilu. 

 

Tento recept vznikl ve spolupráci s Bonami.cz.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply