Pečivo moc nejíme, ale když už, koupíme si v Globusu chléb Horal. Báječně voní a má nádhernou křupavou kůrku. Rádi ho jíme jen tak samotný. Když už zbývá v ledničce hodně věcí, udělám nějakou směs a chleba osmažím na topinku.
(příprava: 15 minut | 5 topinek)
- chléb se silnější kůrkou
- vepřové medailonky
- máslo
- 5 žampionů
- pancetta nebo slanina
- 1 bílá cibule
- 2 stroužky česneku
- strouhaná mozzarela
- koření podle chuti (rozmarýn, kari, pepř, sůl)
- kremžská hořčice
Cibuli nakrájenou na jemno na pánvi orestuji společně s pokrájenými žampiony, česnekem a slaninou. Podle chuti okořením.
Vepřové medailonky pomažu olivovým olejem, který jsem předtím smíchala s trochou soli a kari, a orestuji.
Z chleba ukrojím 5 silnějších plátků a pomažu je máslem. Postupně je z obou stran smažím na pánvi bez oleje. Začínám stranou s máslem. To se totiž krásně rozpustí a vsákne do chleba. Když jsou topinky krásně zlaté, namažu je hořčicí a směsí ze žampionů. Navrch položím orestované vepřové medailonky.
No Comments