Jsou podobné těm vanikovým, ale stejné nejsou. Místo vanilky je v nich totiž tonka fazole. Taková zázračná, silně aromatická ingredience, kterou byste čekali spíš v luxusních parfémech.
Příprava: 1 hodina
Zhruba 50 rohlíčků
- 50 g mletých mandlí (nebo mandlové mouky)
- 150 g hladké mouky
- 90 g másla
- 40 g krupicového cukru
- 1 vejce
- špetka soli
- 4 kapky vanilkového aroma
- 10 kapek přírodního aroma z fazole tonka (nebo půlka nastrouhané fazolky)
Cukr prošlehejte s měkkým máslem. Jde to ručním šlehačem, ale pokud máte doma kuchyňský robot, bude to lepší volba. Přidejte vejce a opět prošlehejte.
Jakmile se ingredience dostatečně spojí, přidejte mouku a oříšky a všechny zbylé infredience. Teď už je potřeba zadělávat těsto rukou nebo vařečkou. Pokud používáte robot, vyměňte nástavec (pádlo nebo hák).
Hladké těsto zabalte do potrevinové folie a dejte alespoň na půl hodiny do lednice.
Ze studeného těsta tvarujte rohlíčky. Pečte na pečící papíru zhruba 10 minut. Troubu mějte vyhřátou na 160 °C. Rohlíčky by neměli behem pečení ztmavnout.
Upečené rohlíčky nechte na plechu vychladnout a potom posypte moučkovým cukrem.
No Comments