Sváteční

Tonka rohlíčky

Jsou podobné těm vanikovým, ale stejné nejsou. Místo vanilky je v nich totiž tonka fazole. Taková zázračná, silně aromatická ingredience, kterou byste čekali spíš v luxusních parfémech.

Příprava: 1 hodina

Zhruba 50 rohlíčků

  • 50 g mletých mandlí (nebo mandlové mouky)
  • 150 g hladké mouky
  • 90 g másla
  • 40 g krupicového cukru
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • 4 kapky vanilkového aroma
  • 10 kapek přírodního aroma z fazole tonka (nebo půlka nastrouhané fazolky)

Cukr prošlehejte s měkkým máslem. Jde to ručním šlehačem, ale pokud máte doma kuchyňský robot, bude to lepší volba. Přidejte vejce a opět prošlehejte.

Jakmile se ingredience dostatečně spojí, přidejte mouku a oříšky a všechny zbylé infredience. Teď už je potřeba zadělávat těsto rukou nebo vařečkou. Pokud používáte robot, vyměňte nástavec (pádlo nebo hák).

Hladké těsto zabalte do potrevinové folie a dejte alespoň na půl hodiny do lednice.

Ze studeného těsta tvarujte rohlíčky. Pečte na pečící papíru zhruba 10 minut. Troubu mějte vyhřátou na 160 °C. Rohlíčky by neměli behem pečení ztmavnout.

Upečené rohlíčky nechte na plechu vychladnout a potom posypte moučkovým cukrem.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

14 − 13 =