PROMO/ Sváteční

Sněhové stromečky

Tohle roztomilou blbůstku peču posledních asi pět let. A je to vlastně druh cukroví, který vyvolá úsměv na tváři u všech, co ho spatří naaranžované na stojánku. A přesně takové by vánoční cukroví mělo být. Recept není nic extra, prostě blbinka. Doporučuji k závěrečnému zdobení přizvat i děti.

příprava: 30 minut + 2 hodiny sušení v troubě

cca 40 stromků

  • 5 bílků
  • 300 g krupicového cukru
  • pár kapek zelného gelového barviva do potravin
  • cukrové zdobení

Bílky dejte do mísy a šlehejte. Ve třech zhruba stejných dávkách přidejte postupně všechen cukr. Šlehejte tak dlouho, dokud nebude sníh v míse velmi pevný a lesklý. Může to trvat i 15 minut. Potom lehce zašlehejte pár kapek gelové barvy, dokud nenajdete ideální odstín.

Sněhem naplňte cukrářský sáček se zubatou špičkou a na plech vyložený pečícím papírem stříkejte stromečky. Můžete udělat  jedním tahem spirálu nahoru, ale já doporučuji spíš tři “pusinky” na sobě.

Nastříkané stromečky ozdobte cukrovým zdobením. Nakonec dejte sušit do trouby vyhřáté na 100°C na minimálně dvě hodiny.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

11 + 13 =