Bez masa/ Zelenina

Salát s halloumi sýrem

Sice na to počasí ještě není, ale mě už ty saláty prostě chybí. Takže doma začínáme s naší klasikou v “salát+cibule+okurka+tuňák+balkán”. A pomalu kombinuji i další výživnější suroviny. On totiž salát o obědu znamená obvykle vlčí hlad ve čtyři odpoledne.

Tentokrát jsem měla v lednici halloumi sýr, který obvykle kupuji v Lidlu. Pokud halloumi neznáte, tak Vám prozradím, že se jedná o typický řecký sýr. Měl by obsahovat ovčí a kozí mléko. A protože se npři zahřívání neroztéká, je ideální ke smažení a grilování.

2 porce

příprava: 15 minut

  • 2 hrsti mixu listových salátů
  • 2 hrsti rukoly
  • 1 avokádo
  • halloumi sýr (cca 1 balíček)
  • mungo klíčky
  • klíčky z ředvičky
  • 2 lžíce jablečného octa
  • 1 lžíce pistáciového oleje
  • špetka soli, pepře, chilli
  • balsamico krém

Salát a rukolu omyjte a nechte dobře okapat a polijte zálivkou, kterou připravíte z jablečného octa, oleje a koření. Listy se zálivkou dobře promíchejte a rozdělte na dva talíře.

Přidejte avokádo nakrájené na větší kusy a klíčky.

Sýr halloumi nakrájejte na půlcentimetrové plátky a zprudka opečte na pánvi, dokud nebude zlatý z obou stran. Hotový sýr dejte na salát a vše zakápněte balsamikovým krémem.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply