Sice na to počasí ještě není, ale mě už ty saláty prostě chybí. Takže doma začínáme s naší klasikou v “salát+cibule+okurka+tuňák+balkán”. A pomalu kombinuji i další výživnější suroviny. On totiž salát o obědu znamená obvykle vlčí hlad ve čtyři odpoledne.
Tentokrát jsem měla v lednici halloumi sýr, který obvykle kupuji v Lidlu. Pokud halloumi neznáte, tak Vám prozradím, že se jedná o typický řecký sýr. Měl by obsahovat ovčí a kozí mléko. A protože se npři zahřívání neroztéká, je ideální ke smažení a grilování.
2 porce
příprava: 15 minut
- 2 hrsti mixu listových salátů
- 2 hrsti rukoly
- 1 avokádo
- halloumi sýr (cca 1 balíček)
- mungo klíčky
- klíčky z ředvičky
- 2 lžíce jablečného octa
- 1 lžíce pistáciového oleje
- špetka soli, pepře, chilli
- balsamico krém
Salát a rukolu omyjte a nechte dobře okapat a polijte zálivkou, kterou připravíte z jablečného octa, oleje a koření. Listy se zálivkou dobře promíchejte a rozdělte na dva talíře.
Přidejte avokádo nakrájené na větší kusy a klíčky.
Sýr halloumi nakrájejte na půlcentimetrové plátky a zprudka opečte na pánvi, dokud nebude zlatý z obou stran. Hotový sýr dejte na salát a vše zakápněte balsamikovým krémem.
No Comments