PROMO/ Zelenina

Salát s grilovanou broskví

Pokud jste fanoušci kombinací maso – ovoce, nemůžete tento salát minout. Sladké broskve, které na grilu krásně pustí šťávu a získají kouřovou chuť, jemně doplňuje krémový kozí sýr. Finální tečkou je štiplavá zálivka z dijonské hořčice. Po ochutnání nebudete litovat.

2 porce

příprava: 30 minut

salát:

  • polníček
  • baby špenát
  • 2 kuřecí prsa
  • 2 tvrdší broskve
  • čerstvý kozí sýr
  • olivový olej
  • pepř, sůl
  • 1/2 červené cibule

Kuřecí maso důkladně opepřete, osolte a potřete olivovým olejem. Poté ho ugrilujte. Pokud nemáte gril nebo vám počasí nepřeje, maso můžete připravit i na grilovací pánvi na plotně.

Broskve rozpulte, vyndejte pecku a každou půlku pokrájete na pět stejných “měsíčků”. Broskve také ogrilujte z obou stran.

Polníček i špenát omyjte a dejte do mísy, přidejte na plátky pokrájenou cibuli. Nakonec zalijte zálivkou.

zálivka:

  • 10 lžic za studena lisovaného olivového oleje
  • 5 lžic bílého vinného octa
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 3 lžíce medu

Všechny suroviny dejte do menší skleničky se šroubovacím víčkem a důkladně protřepejte. Během chvilky budete mít hladkou zálivku.

Na talíře rovnoměrně rozdělte salát. Přidejte na plátky pokrájené ogrilované kuřecí a ogrilované broskve. Nakonec ozdobte několika kousky čerstvého kozího sýra.

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

19 − 6 =