Pokud jste fanoušci kombinací maso – ovoce, nemůžete tento salát minout. Sladké broskve, které na grilu krásně pustí šťávu a získají kouřovou chuť, jemně doplňuje krémový kozí sýr. Finální tečkou je štiplavá zálivka z dijonské hořčice. Po ochutnání nebudete litovat.
2 porce
příprava: 30 minut
salát:
- polníček
- baby špenát
- 2 kuřecí prsa
- 2 tvrdší broskve
- čerstvý kozí sýr
- olivový olej
- pepř, sůl
- 1/2 červené cibule
Kuřecí maso důkladně opepřete, osolte a potřete olivovým olejem. Poté ho ugrilujte. Pokud nemáte gril nebo vám počasí nepřeje, maso můžete připravit i na grilovací pánvi na plotně.
Broskve rozpulte, vyndejte pecku a každou půlku pokrájete na pět stejných “měsíčků”. Broskve také ogrilujte z obou stran.
Polníček i špenát omyjte a dejte do mísy, přidejte na plátky pokrájenou cibuli. Nakonec zalijte zálivkou.
zálivka:
- 10 lžic za studena lisovaného olivového oleje
- 5 lžic bílého vinného octa
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 3 lžíce medu
Všechny suroviny dejte do menší skleničky se šroubovacím víčkem a důkladně protřepejte. Během chvilky budete mít hladkou zálivku.
Na talíře rovnoměrně rozdělte salát. Přidejte na plátky pokrájené ogrilované kuřecí a ogrilované broskve. Nakonec ozdobte několika kousky čerstvého kozího sýra.
No Comments