Meruňky jsou symbolem léta a hlavně Moravy, kam tak ráda jezdím. Letošní léto je ale docela rozlítané a na návštěvy Moravy není moc času, proto mi manželova maminka dovezla aspoň 20 kilo meruněk domů. Manžel má meruňky nejraději vypálené. Já si pochutnám i na syrových. Na tomhle koláči jsme si ale pochutnali všichni.
Příprava: 5 minut + pečení 30 minut
1 plech nebo 2 střední koláčové formy
- meruňky
- 1 hrnek mletých ovesných vloček
- 1,5 hrnku hladké mouky
- 1 kelímek ricotty
- 1 hrnek krupicového cukru
- 1 prášek do pečiva
- 1 lžička skořice
- 6 vajec
Všechny přísady kromě meruněk dejte do větší mísy a důkladně rozmíchejte na polotekuté těsto.
Těsto vlijte do vymazané a vysypané formy/plechu. Vrstva by měla být vysoká maximálně 2 centimetry.
Do těsta vtlačte rozpůlené vypeckované meruňky. Nechte je lehce vykukovat.
Pečte 30-40 minut na 170°C. Po vytažení z trouby nechte vychladnout a pokud chcete, lehce pocukrujte.
No Comments