příprava: 30 minut + 10 hodin chlazení
- 1,5 hrnku mražených malin
- 1 hrnek moučkového cukru (množství podle chuti)
- šťáva z jednoho citronu
- 3 vejce
- 2 žloutky
- 1/2 kostky másla
Mražené maliny dejte do menšího hrnce, přidejte asi 5 lžic vody a povařte. Změklé maliny rozmixujte v hrnci ponorným mixerem a potom ještě přeceďte před sítko, abyste se zbavili jadýrek.
Pyré dejte do kastrolku, přidejte vejce, žloutky a citron a začnete vařit. Jakmile se na pyré začnou tvořit bublinky, odstavte a vmíchejte máslo. Když je máslo úplně rozpuštěné, vařte ještě 5 minut. Stále míchejte metličkou. Krém začne houstnout.
Před dalším použitím nechte krém dobře vychladit (nepoužívejte čerstvý a teplý).Hotový krém můžete přelít do menších uzavíratelných skleniček a skladovat v lednici zhruba 2 týdny.
1 Comment
Makový dort s malinovým krémem – Kitchen Affair
17.5.2018 at 11:35[…] Raspberry curd […]