Dezerty/ PROMO

Pohankový palačinkový dort s jablíčky

Už jsem to určitě psala, ale s palačinkovými dorty je legrace. Občas může být trochu těžší, nesníst všechny vonící palačinky ještě teplé, ale v tomto případě se trocha odpírání určitě vyplatí.

příprava: 1,5 hodiny

1 dort z 25 palačinek

  • 2 hrnky pohankové mouky
  • 1 hrnek hladké pšeničné mouky
  • 0,5 hrnku skořicového cukru
  • 3,5 hrnku plnotučného mléka
  • 5 vajec

Všechny suroviny dejte do mísy a pomocí ručního šlehače nebo robotu vyšlehejte hladké palačinkové těsto, na kterém se budou tvořit malé bublinky.

Pánev vymažte velmi lehce olejem (já používám separační olej ve spreji Fabiol) a  rozehřejte ji (cca stupeň 6 na indukci). Palačinky postupně smažte, dokud nespotřebujte všechno těsto. Potom je nechte vychladnout.

  • 2 větší jablka
  • 1 lžíce skořice

Jablka rokrojte na čtvrtiny a zbavte jádřince. Potom je pokrájejte na kosti cca 1 x 1 centimetr, dejte do hrnce společně s 3 hrnky vody a jednou lžící skořice. Vařte dokud se nevypaří všechna voda. Potom jablka rozmixujte na pyré a nechte vychladnout.

  • 2 kelímky mascarpone
  • 3 lžíce medu

Mascarpone smíchejte s medem a důkladně vyšlehejte ručním šlehačem.

Palačinkový dort sestavujte v pořadí palačinka, macarpone, palačinka, jablečné pyré, palačinka, mascarpone…. a pokračujte, dokud nespotřebujete veškeré suroviny.

Vršek dortu potřete zbylým krémem a ozdobte jablky, ořechy a medem.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

fifteen − 13 =