Dezerty/ PROMO

Nepečený makový cheesecake s malinovým zrcadlem

Věřím, že spousta z vás na víkend něčo dobrého upeče. A někdy k tomu “dobrému” není třeba ani zapínat troubu. Nepečené dorty jsou přes léto ty nejlepší. Mák je naše oblíbená rodinná ingredience a cpeme ho snad všude. Proto se skvěle hodí i do cheesecaku, kde ho doplní kyselé malinové želé.

dort o průměru 24 cm

příprava: 3 hodiny

Korpus:

  • 2 hrnky nadrcených sušenek typu Esíčka, Věnečky apod.
  • 1/3 kostky másla

Maková náplň:

  • 2 kelímky mascarpone
  • 1 kelímek smetany ke šlehání
  • 5 lžic moučkového cukru
  • 5 lžic mletého máku
  • 1 balíček plátkové želatiny

Malinové zrcadlo:

  • 2 hrnku mražených malin
  • ½ hrnku vody
  • 1 balíček červené cukrářské želatiny
  • 5 lžic cukru

Sušenky smíchejte s rozpuštěným máslem a nasypte do rozevíratelné dortové formy o průměru 20-24 centimetrů. Sušenky ve formě důkladně umačkejte, vytvořte souvislou vrstvu a potom dejte vychladit do lednice na 30 minut.

Mascarpone opatrně smíchejte s ušlehanou šlehačkou. Přidejte cukr a mák. Promíchejte a nakonec smíchejte s plátkovou želatinou připravenou podle návodu na obalu. Směs nalijte na vychlazený korpus a nechte v lednici důkladně ztuhnout.

Maliny svařte s vodou a propasírujte přes sítko. Šťávu pochytejte. Ke šťávě přimíchejte cukr a želatinu. Zahřívejte, dokud se želatina úplně nerozpustí, ale nenechte projít varem. Želatinu nechte vychladnout a jakmile začne tuhnout, opatrně ji nalijte na vychlazený cheesecake. Pomůže vám, pokud dáte dort před políváním na 10 minut do mrazáku. Želatinu nechte úplně ztuhnout.

Cheesecake servírujte vychlazený.

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

4 × three =