Po těchto brownies už doma nemáme ani kousek dýně. Naštěstí. Dýňových jídel bylo totiž letos dost. Od masa, přes bábovky. Jak se ale znám, jakmile strčím nos do obchodu, neodolám, a jednu nebo dvě ještě dotáhnu domů. Pár receptů mám totiž ještě v hlavě.
Protože nás v pátek a v sobotu čekají nějaké oslavy, až na moje narozeniny samé kulatiny, opět jsem trochu zešílela a peču. Tentokrát jsem začala s předstihem, takže se mi podařilo recepty i nafotit a čeká mně už jen sepsání receptů. Když jsem vymýšlela, co připravit, chtěla jsem se hlavně zbavit zbytků z lednice, tedy té dýně. A aspoň týden ji nechci vidět.
Příznivci low carb a sugar free si tentokrát nepochutnají (ani my s Honzíkem). Recept je totiž taková cukrová klasika :). Ale pokud domů přitáhnu ještě nějakou dýni, můžete se těšit na báječný dýňový low carb cheesecake. My už ho doma měli. Pekla jsem do Jevišovic. Všichni si pochutnali a že mu chybí cukr nikdo nepoznal.
příprava: 50 minut
- 1 kelímek mascarpone
- 1 vejce
- 1 lžička skořice
- 1 hrnek upečené rozmixované dýně
- špetka kardamonu
- 2 lžíce cukru
- 1 hrnek hladké mouky
- 1 sáček kypřícího prášku
- 1 tabulka hořké čokolády
- půl hrnku másla
- 1,5 hrnku krupicového cukru
- 2 vejce
- špetka vanilky, špetka skořice
Nejprve připravte dýňovou náplň. Marcarpone rozmíchejte s vejcem, cukrem a kořením. Až bude směs hladká, vmíchejte dýňové pyré. Opět dobře prošlehejte a dejte stranou.
Čokoládu s máslem rozpusťte v kastrůlku a promíchejte, abyste získali kompaktní směs.
Máslo vyšlehejte s cukrem. Poté přidejte vejce a dobře promíchejte. Přisypte mouku s kypřícím práškem, nakonec koření a míchejte. Nakonec vlijte rozpuštěnou čokoládu s máslem. Směs trochu zřídne. Vlijte polovinu těsta do pečícím papírem vystlaného pekáčku. Nepravidelně přidávejte dýňový krém. Lžící přidejte zbytek těsta. Vrstvy by se měly nepravidelně překrývat a vykukovat. Nakonec vše lehce promíchejte špičkou nože nebo párátkem, abyste dosáhli efektu mramorování.
Pečte na 170°C 30-40 minut.
No Comments