Dezerty/ PROMO

Meruňková buchta s kokosovou drobenkou

Tahle jednoduchá meruňková buchta nás doma provází celé léto. Koláče a krémy se mi trochu omrzely, protože drobenka je stále nejlepší. Výhodou téhle buchty je i to, že ji můžete vzít s sebou na výlet i ve třicetistupňových vedrech a nemusíte se bát, že by se roztekla. Nejčastěji jsem jako náplň používala přezrálé meruňky, takové ty měkké, co už nejsou úplně “fresh” na snězení, protože mi je bylo líto vyhodit. Stejně dobře ale můžete použít větší jahody, švestky nebo jablíčka. Prostě to, co aktuálně trháte na zahradě.

1 pekáček

příprava: 1 hodina

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 3/4 kostky Hery
  • 1 vejce
  • 3/4 hrnku krupicového cukru
  • 1/2 hrnku mandlové mouky nebo mletých mandlí
  • 1/2 hrnku strouhaného kokosu
  • zralé meruňky nebo meruňkový kompot

Všechny suroviny mimo meruněk dejte společně do mísy a zpracujte na drobivé těsto.

Větší polovinu těsta dejte do pekáčku vyloženého pečícím papírem a důkladně umačkejte, abyste vytvořili spodní souvislou vrstvu těsta.

Meruňky rozpulte a dejte na první vrstvu těsta. Pokryjte celou spodní vrstvu a potom zasypte zbylou drobenkou.Drobenku jen lehce připlácněte na měruňky tak, aby si zachovala hrbolatou strukturu.

Dejte péct do trouby vyhřáté na 180°C dokud drobenka na povrchu lehce nezhnědne (cca 40 minut).

You Might Also Like

2 komentáře

  • Reply
    Martina
    6.8.2019 at 12:26

    Brnkačka co se dá stihnout než začne večer seriál :-). Byla skvělá, nejvíc mě bavilo jak ta drobenka hezky křupala a uprostřed byla buchta vláčná 🙂

    • Reply
      Eve
      6.8.2019 at 14:13

      🙂

    Leave a Reply

    four − one =