Letos je pro mě vánoční cukroví malé vítězství. Teda hlavně makronky, který sice ještě pořád nejsou úplně dokonalý, ale dobrý jsou určitě.
Do Štědrého dne už moc času nezbývá a do velkého pečení se už asi nikomu chtít nebude. Ale přeci jen, kdyby se náhodou chtělo, tak čokoládový krém v těchto makronkách je absolutně luxusní záležitost 🙂
příprava: 4 hodiny
cca 30 makronek
- Makronky podle základního receptu + oranžové barvivo + pomerančová kůra
- 100 ml smetany ke šlehání
- 150 g tmavé hořké čokolády
- šťáva z půlky pomeranče
- kůra ze dvou pomerančů
- 4 lžíce mascarpone
Makronky upečte podle zákadního receptu na skořápky. Přidejte pouze pár kapek gelového potravinářského barviva a špetku strouhané pomerančové kůry.
Na plnění makronek připravte krém. Čokoládu nakrájejte na malé kousky a zalijte ji vroucí smetanou. Nechte rozpustit, případně směs rozmíchejte lžičkou. Do hladké čokolády přidejte šťávu z půlky pomeranče a nastrouhanou kůru. Opět dobře rozmíchejte. Misku s čokoládou přikryjte potravinovou folii a nechte úplně vychladnout. Do vychladlé ganache přidejte mascarpone a vyšlehejte na hladký krém.
Krémem plňte studené makronky.
No Comments