Masové kuličky jsou jedním z nejvděčnějších jídel, která jsem doma začala připravovat. Baví mně, jak rychle se kuličky dají připravit a co všechno se k nim dá přihodit. Tento recept je už moje třetí kombinace. Spousta dalších mám ještě v hlavě.
Vždycky jsem milovala kuličky z Ikei, s tou jejich omáčkou a bramborovou kaší. Ale kam se ty hrabou na domácí.
příprava: 40 minut
cca 30 -35 kuliček
- 800 g mletého masa
- 3 lžíce mletých mandlí
- 1 vejce
- 1 sáček strouhané mozzarelly
- pepř a sůl
Všechny ingredience dejte do mísy a dobře promíchejte, dokud se vše nejspojí. Směs ochutnejte a podle chuti dokořeňte.
Tvarujte kuličky o průměru asi 2 centimetry (tak akorát do dlaně). Kuličky naskládejte do menšího pekáčku a dejte na 15-20 minut péct do trouby vyhřáté na 180°C. Jakmile kuličky zezlátnou, vyndejet je z trouby.
- rajčatový protlak
- 1 menší cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 hrsti strouhané mozzarelly
Rajčatový protlak (nebo drcená rajčata v konzervě), najemno nakrájenou cibuli, sýr a nadrcený česnek smíchejte a nalijte na plech ke kuličkám. Dejte na dalších 15 minut do trouby a pečte na 150°C.
K hotovým kuličkám si dejte oblíbenou přílohu. My měli celerové hrancle.
No Comments