Mám ráda rychlá jídla. Mám taky ráda asijskou kuchyni. Občas to dám dohromady a uvařím něco, kde je východní inspirace cítit. Tentokrát to je kuře na pomerančích. Kdysi jsem už na tento způsob zkoušela kachnu, ale kuře ve woku je mnohem rychlejší a na jeho přípravě se nedá nic pokazit.
2 porce
příprava: 30 minut
- 2 kuřecí prsa
- 1/2 sáčku mražené zeleniny typu “čínská směs”
- 6 lžic sojové omáčky
- 1 lžíce červeného vinného octa
- 200 ml pomerančové šťávy
- 3 lžíce medu
- 1 lžička sušeného česneku
- 1/2 lžičky sušeného zázvoru
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- pepř a sůl na dochucení
Kuřecí prsa nakrájejte na nudličky nebo menší kostky. Maso zprudka orestujte ve woku nebo jakékoli hlubší pánvi.
Přidejte mraženou zeleninu a nechte na pánvi povolit, pokud je ještě zmražená.
Všechny ostatní přísady kromě kukuřičného škrobu dejte do misky. Směs lehce zamíchejte, aby se vše dobře propojilo. Tu potom vlijte na pánev k masu a zelenině. Důkladně promíchejte tak, aby omáčka maso hezky obalila. Nechte několik minut probublávat. Množství omáčky se lehce zredukuje.
Na závěr rovnoměrně posypejte kukuřičným škrobem a zamíchejte. Škrob omáčku krásně zahustí.
Podávejte s rýží nebo rýžovými nudlemi.
No Comments