Maso/ PROMO

Kuře na pomerančích

Mám ráda rychlá jídla. Mám taky ráda asijskou kuchyni. Občas to dám dohromady a uvařím něco, kde je východní inspirace cítit. Tentokrát to je kuře na pomerančích. Kdysi jsem už na tento způsob zkoušela kachnu, ale kuře ve woku je mnohem rychlejší a na jeho přípravě se nedá nic pokazit. 

2 porce

příprava: 30 minut

  • 2 kuřecí prsa
  • 1/2 sáčku mražené zeleniny typu “čínská směs”
  • 6 lžic sojové omáčky
  • 1 lžíce červeného vinného octa
  • 200 ml pomerančové šťávy
  • 3 lžíce medu
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 1/2 lžičky sušeného zázvoru
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • pepř a sůl na dochucení

Kuřecí prsa nakrájejte na nudličky nebo menší kostky. Maso zprudka orestujte ve woku nebo jakékoli hlubší pánvi. 

Přidejte mraženou zeleninu a nechte na pánvi povolit, pokud je ještě zmražená. 

Všechny ostatní přísady kromě kukuřičného škrobu dejte do misky. Směs lehce zamíchejte, aby se vše dobře propojilo. Tu potom vlijte na pánev k masu a zelenině. Důkladně promíchejte tak, aby omáčka maso hezky obalila. Nechte několik minut probublávat. Množství omáčky se lehce zredukuje. 

Na závěr rovnoměrně posypejte kukuřičným škrobem a zamíchejte. Škrob omáčku krásně zahustí.

Podávejte s rýží nebo rýžovými nudlemi. 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

three − three =