příprava: 45 minut
4 porce
Kuličky:
- 400 g mletého krůtího masa
- 60 g rýžové mouky
- 1 lžíce garam masala koření
- 1 vejce
- 1/2 jemně nakrájené cibule
- 10 g nasekané hladkolisté petrželky
- 1/2 lžičky soli
Všechny ingredience dejde do mísy a rukama propracujte na kompaktní hmotu. Mokrýma rukama vytvarujte cca 16-20 kuliček. V pánvi rozpalte 2 lžíce oleje. Kuličky ze všech stran osmažte. Osmažené kuličky vyndejte z pánve a zatím nechte stranou.
Na stejné pánvi připravte omáčku.
Omáčka:
- 1/2 jemně nakrájené cibule
- 200 g mražené zeleniny čínská směs nebo thai mix
- 250 ml kokosového mléka (v plechovce nebo Aroy v krabici)
- 250 ml kuřecího vývaru (může být bujón)
- 2 lžíce kukuřičného škrobu rozmíchaného v trošce vody
- 2 lžíce kari madras koření
Do pánve po masu dejte cibuli a orestujte a nechte zezlátnout. Přidejte mraženou zeleninu a nechte na pánvi povolit. Posypte kořením. Potom zalijte kokosovým mlékem a vývarem. Povařte a nechte omáčku zredukovat. Nakonec vmíchejte škrob a nechte ještě zredukovat. Omáčka se krásně zahustí.
Servírujte s rýží nebo rýžovými nudlemi.
No Comments