Kdo by co namítal proti burgerům. A co teprve cheeseburger. Juicy Lucy burger – ano, zajímavý název – překvapí všechny u stolu. Je to vlastně takový obrácený cheeseburger. Tekutou sýrovou náplň má totiž uvnitř.
(2 porce | příprava: 30 minut)
- 500 g kvalitního mletého masa
- 100 g chedaru
- 1 stroužek česneku
- špetka soli a pepře
Pokud maso vyndám z ledničky, nechám ho nejdřív trochu odstát, pokud je příliš studené. Rukou ho důkladně promnu,ochutím pouze solí a pepřem. Pokud je potřeba,přidám ještě trochu.
Takto připravené maso rozdělím na 4 stejné dílů – ale burgery budou nakonec jen dva. Ze dvou porcí vytvořím placičky o velikosti housky, kterou chci plnit.
Chedar si nakrájím na menší proužky. Ty umístím do středu dvou masových placek a zbylými dvěma díly masa zakryji. Každý “karboš” důkladně uplácám, aby se nerozpadl, až ho budu smažit.
Burger osmahnu na rozpálené pánvi, aby se maso zatáhlo. Potom ještě asi 10 minut dopékám v troubě.
Opečené burgery vložím do žemlí a ozdobím podle chuti. V našem případě habanero majonéza, baby špenát, cibule a sušená rajčata v oleji.
No Comments