- 300 g čokolády
- 200 ml smetany ke šlehání
- 4 lžičky sušeného květu ibišku (koupíte v prodejnách Oxalis – sáček za 50 Kč)
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce koňaku
- tabulka mléčné čokolády
- 1 lžíce tuku Omega
Smetanu dejte do hrnce společně s ibiškem, krátce povařte a odstavte z plotýnky. Nechte 30 minut louhovat. Smetana by měla být ostře růžová. Směs přeceďte přes cedník nebo plátýnko.
Přidejte máslo a šlehačku opět zahřejte. Přidejte čokoládu nakrájenou na menší kousky a koňak. Míchejte dokud směs nebude úplně hladká. Hrnec sejměte z plotny, zakryjte potravinovou folií a nechte vychladnout (nejlépe přes noc).
Z vychladlé čokoládové směsi dělejte lžičkou menší pralinky. Můžete je zkusit poválet v rukou, aby měly kulatější tvar, ale jde to poměrně ztuha. Ideální je k tomu vykrajovátko na meloun.
Kuličky nechte 30 minut ztuhnout.
Mléčkou čokoládu společně s omegou rozpusťte ve vodní lázni. Získáte polevu. Čokoládové kuličky napíchněte na párátko a namáčejte do polevy. Než poleva zcela zaschne, ozdobte sušenými květy ibišku.
No Comments