Bez masa/ PROMO

Hummus z červené řepy

Pomazánka z rozmixované cizrny ochucená česnekem, římským kmínem, sezamovou pastou tahini a solí je všem známá pod svým názvem hummus. Hravě zastane lehkou svačinu nebo stylové party občerstvení. Doporučuji ho podávat s krekry nebo nakrájenou zeleninou. Nic ale nebrání tomu, namazat ho na chleba jako pomazánku.

příprava: 10 minut

  • 1 plechovka cizrny Bonduelle vapeur
  • 100 g předvařené červené řepy
  • 2 lžičky tahini pasty
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lzičky kaparů
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky římského kmínu
  • 100 ml vody
  • olivový olej
  • mletá paprika
  • semínka

Cizrnu, červenou řepu pokrájenou na kostky, česnek, tahini, římský kmín a kapary dejte do nádoby blenderu a mixujte, dokud nebude hummus zcela krémový. Pokud se vám zdá příliš hustý, přilijte trochu vody, dokud nedosáhnete požadované konzistence. Nakonec dosolte podle chuti. Hummus můžete rozmixovat také pomocí tyčového mixeru.

Hotový hummus dejte do misky, posypte paprikou, semínky nebo čerstvými bylinkami. Nakonec zakápněte kvalitním olivovým olejem.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

one × 5 =