Zjištuji, že poslední dobou u nás doma všichni ocení než něco jiného pořádnou bábovku. Ale nesmí být suchá. To tahle opravdu není. Když o ní teď píšu, mám úplně chuť říct, že je taková “naughty”. Zlobivá. A ještě aby ne, protože jsem do těsta přidala místo mléka celý hrnek Jamesona.
Tak že bychom si zavedli něco jako “bábovkový pátek”? 😀
příprava: 1 hodina
- 3 vejce
- 1 hrnek cukru
- 1 hrnek oleje
- 4 lžíce řeckého jogurtu
- hrnek whisky
- 1 tabulka čokolády
- 2 lžičky vanilkové pasty
- 2,5 hrnu mouky hladké
- Prášek do pečiva
- 1/2 hrnku instantní kávy
- 1/2 hrnku kakaa
- špetka soli
Vejce, olej a cukr dejte do mísy a šlehejte, dokud se na povrchu nezačnou tvořit bublinky. Vmíchejte postupně jogurt, rozpuštěnou čokoládu, vanilkovou pastu a whisky.
Ostatní sypké ingredience smíchejte zvlášť v další míse. Potom je postupně přisypávejte do tekuté směsi. Výsledkem by mělo být hladké tekoucí těsto.
To nalijte do vymaštěné a vysypané bábovkové formy. Vysypávat můžete kakaem. Na upečené bábovce nazůstanou bílé skvrny po mouce. Pečte na 170°C po dobu 45-60 minut. Zda je bábovka upečená otestujte zapíchnutím špejle. Pokud těsto nelepí, bábovka je hotová.
Vychladlou bábovku můžete ozdobit dle libosti. Na fotce vidíte lyofilyzované maliny, čokoládu a oříšky.
No Comments