Snídaně

Cizrnovo-mrkvová pomazánka

Ty nejjednodušší věci bývají často taky nejlepší. A za tím si stojím. Třeba jako takhle pomazánka. Jsou v ní samé zdravé věci, mrkev, zelí, cizrna. Když ji na namažete na chleba, tak vás skvěle zasytí. Nakonec ji můžete dát i jako přílohu k masu, protože je tak hustá, že připomíná takový modifikovaný salát coleslaw.

Příprava: 10 minut

  • 4 mrkve
  • 1/3 hlávky zelí
  • 1 konzerva cizrny
  • 2 kelímky zakysané smetany
  • 3 lžíce jogurtové majonézy
  • pepř, sůl

Mrkve i zelí nastrouhejte na hrubo. Cizrnu slijte a přidejte do mísy k nastrouhané mrkvi a zelí. Přidejte zakysanou smetanu a majonézu a vše promíchejte. Na závěr dochuťte solí a pepřem. Před servírováním můžete pomazánku ještě posypat černým sezamem.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

7 − one =