Ty nejjednodušší věci bývají často taky nejlepší. A za tím si stojím. Třeba jako takhle pomazánka. Jsou v ní samé zdravé věci, mrkev, zelí, cizrna. Když ji na namažete na chleba, tak vás skvěle zasytí. Nakonec ji můžete dát i jako přílohu k masu, protože je tak hustá, že připomíná takový modifikovaný salát coleslaw.
Příprava: 10 minut
- 4 mrkve
- 1/3 hlávky zelí
- 1 konzerva cizrny
- 2 kelímky zakysané smetany
- 3 lžíce jogurtové majonézy
- pepř, sůl
Mrkve i zelí nastrouhejte na hrubo. Cizrnu slijte a přidejte do mísy k nastrouhané mrkvi a zelí. Přidejte zakysanou smetanu a majonézu a vše promíchejte. Na závěr dochuťte solí a pepřem. Před servírováním můžete pomazánku ještě posypat černým sezamem.
No Comments