Dezerty/ PROMO

Black forest dort bez mouky

Třešně se letos moc neurodily, ale višní byl plný strom. Než všechny skončily v marmeládě, ukořistila jsem misku pro sebe a udělala čokoládový black forest dort bez mouky. Je to taková modernější bezmoučná varianta ke klasickému schwarzwaldskému dortu, který určitě všichni znáte. Kombinaci hořké čokolády, šlehačky a kyselých višní nejde nemilovat.

dort o průměru 24 cm

příprava: 75 minut

  • 3 a 1/2 tabulky hořké čokolády
  • 3/4 kostky másla
  • 6 vajec (žloutky a bílky zvlášť)
  • 3/4 hrnku krupicového cukru
  • špetka soli
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 smetana ke šlehání
  • 2 lžíce rumu
  • 1 hrnek vypeckovaných višní

Čokoládu nalámejte do rendlíku a rozpusťte spolu s máslem. Dejte stranou a nechte vychladit.

Bílky vyšlehejte s  citronovou šťávou do tuha.

Žloutky vyšlehejte společně s cukrem a špetkou soli do bílé pěny.

Ke žloutkové směsi napřed ručně vmíchejte zchladlou čokoládovou směs a nakonec i vyšlehané bílky.

Tekuté těsto vlijte do vymazané formy. Dno předtím vyložte pečícím papírem o stejném průměru.

Pečte v troubě vyhřáté na 160C zhruba 40-50 minut. Na vrchu dortu by se měla vytvořit kůrka, která může během pečení popraskat.

Dort po maximálně 50 minutách vyndejte a nechte vychladnou ve formě. Střed dortu se během chladnutí propadne.

Zchladlý dort pocákejte rumem. Propadlou část naplňte šlehačkou a vypeckovanými višněmi.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

two × four =