Polévky/ PROMO/ Sezona

Batátová polévka se slaninou (primal)

Nedávno jsem na Fleru koupila nějaké misky a talíře na focení. Jsem z nich nadšená, protože přesně takové tmavé jsem si přála. Talíře se mi líbí tak moc, že si určitě nechám udělat celou jídelní sadu, jakmile ji budu moct dát do nové kuchyně.

Misky jsem musela samozřejmě hned vyzkoušet a neznám nic lepšího než barevnou teplou ostrou polévku.  Brala jsem hlavně ty suroviny, které respektují zásady primal/paleo, tak je to taková batátová bramboračka. A ani ne proto, že by mi batáty tak nějak zbyly v lednici, ale spíš proto, že bych je mohla jíst skoro pořád. Asi doma budu muset vysadit malé batátové políčko.

Jedním z mých dalších novoročních předsevzetí byla alespoň půl hodinka pohybu denně. Pustila jsem se s velkým nadšením do běhu. Ti z vás, co mě sledují i na instagramu  už vědí ze stories :). Občas překvapím sama sebe, když se večer vykopu ven a za mírného poprchávání nebo šíleného větru a nebo sněhu! Každopádně se mi to líbí a jsem na sebe patřičně hrdá. Tak i po běhu jsem ráda, když na mě na platně čeká jídlo, které můžu rychle ohřát a ještě rychleji sníst.

příprava: 30 minut

5 porcí

  • 3 menší batáty
  • 1 střední cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 kapusty
  • 1 litr vývaru
  • 1 litr vody
  • lžíce pokrájeného kopru
  • lžíce pokrájené kadeřavé petržele
  • pepř, sůl, kurkuma

Cibuli nakrájejte na drobno a společně s česnekem osmažte na rozpáleném oleji. Přidejte žlutou kari pastu, pokrájenou kapustu.

Přilijte vývar a vodu, vhoďte oloupané a pokrájené batáty a nechte vařit na mírném plameni. Vařte dokud se batáty úplně nerozpadnou. Polévku můžete lehce rozmixovat i tyčovým mixerem.

Dochuťte kořením a přidejte nakrájenou petržel a kopr. Promíchejte.

Polévku ozdobte nasekanými bylinkami. Můžete přidat osmaženou slaninu.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply