U nízkosacharidového stravování občas nastane problém ve chvíli, kdy míchaná ani jiná vejce nemůžete už ani cítit, slaninu bychom nejraději vyhodili oknem a avokádo nesmí do lednice. Pravda, nestává se to úplně často, ale přesně v tu chvíli přicházejí na řadu “sladké” snídaně. Tedy sladké podle všech pravidel…. Chroničtí odmítači vloček se zaradují, protože tahle skvělá kaše zasytí nejeden hladový žaludek a i když připomíná klasickou porridge, tak obiloviny v ní nikdo nenajde.
2 porce
příprava: 10 minut
- 2 zralé banány
- 4 lžíce mletého kokosu
- 2 vejce
- 1 lžíce medu nebo kokosového sirupu
- libovolné ovoce a oříšky na ozdobu
Banány rozmačkejte vidličkou na kaši a dejte do menšího hrnce nebo rendlíku. K tomu rozklepněte dvě vejce a přisypte kokos.
Za stálého míchání “opékejte” tak dlouho, dokud vše nezačne tuhnout a lehce hrudkovatět.
Potom rozdělte do misek a ozdobte oblíbeným ovocem.
No Comments