Dezerty/ PROMO

Avokádový perník

Jsem docela spořivý člověk a baví mě výhodné nákupy. Proto když vidím avokádo v akci za 16,90 Kč koupím jich rovnou deset! Zvlášť když píšou, že jsou k dozrání. Moje naivní představa, že mi obden dozraje jedno a já si budu celý měsíc pochutnávat na avochlebech, avovejcích a avotěstovinách, bere za své ve chvíli, kdy jich ohmatám šest a zjistím, že po pěti dnech ležení doma začínají dozrávat všechny. Ano, 10 avokád najednou! A teď babo raď….

Neporadila baba, poradil Google. Pokud totiž napíšete “avocado recipe” do Googlu, vrátí vám online svět miliony (ano, skutečně miliony – přibližný počet výsledků: 120 000 000) nápadů, co s avokádem provést. A protože avokád mám doma zásobu skutečně velkou, mohla jsem se do vaření a pečení pustit prakticky hned. Jako první přišly na řadu chlebíčky – citronový, banánový, cuketový. Však je znáte. ovšem teď s tím rozdílem, že jsem do všech nacpala avokádo. Některé se povedly víc, některé míň. Z jednoho dokonce vylezl luxusní perník (ano, nacpala jsem tam věci, který mi zrovna přišly pod ruku), který jsem musela otestovat hned třikrát, abych se přesvědčila, že z prvotního “nezdaru” vylezlo na plechu nakonec něco báječného.

Zkusíte ho taky?

1 plech

Příprava: 1 hodina

  • 1 1/2 hrnku hladké mouky/celozrnné mouky/špaldové mouky
  • 1 1/2 přezrálého avokáda
  • 2 přezrálé banány
  • 1/2 hrnku cukru
  • 1 hrnek podmáslí nebo kefíru
  • 1 sáček kypřícího prášku
  • 3 lžičky perníkového koření
  • 1 lžíce skořicového cukru

Všechny suroviny dejte společne do mísy a rozmixujte na hladké těsto ručním šlehačem. Jde to dovře i s pomocí robotu.

Hladké těsto nalijte do větší zapékací misy vložené pečícím papírem. Pečte na 170°C asi 40 minut. Upečení otestujte špejlí.

Upečený perník buď hned snězte a nebo ho ještě potřete oblíbenou marmeládou a čokoládovou polevou.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

4 × three =