VINNÁ KLOBÁSA SE ZELENINOU

Všimla jsem si, že poslední dobou hodně frčí jídla „one-pan“, „one-pot“. Tedy všecko z jednoho plechu. Taky je často dělám. Stačí totiž naskládat, zeleninu, brambory a kousek masa na pečící papír, dát do trouby, nemusíte si toho moc všímat, trouba se postará za vás. Kuře takhle dělám často, ryby taky, ale třeba hovězímu a vepřovému podle mně víc svědčí těžká litinová pánev. Ale co třeba taková vinná klobása (moje oblíbená)? Běžně ji dělám pečenou v troubě, bez strouhanky a s bramborovou kaší a červenou řepou. Protože přesně tak si ji pamatuji z dětství, když ji dělala maminka. Ale to je po těch letech už trochu nuda a tak jsem ji zkusila maličko „zdietnit“. Kaši jsem nahradila pečenou zeleninou s kozím sýrem, co nám doma zbýval v ledničce a to vše na jedné pánvi.

Porce: 4 menší / 2 větší

Příprava: 45 min

  • 500 g vinné klobásy
  • 1 batát
  • 1 cuketa
  • 2 červené cibule
  • 1 mrkev
  • 1 červená a zelená paprika

Batáty nakrájejte na slabé plátky, všechnu ostatní zeleninu na větší kostky/kusy.

Klobásu omyjte, rozdělte na 4 nebo 2 kusy, podle toho pro kolik lidí vaříte. Smotejte ji do šneků a propíchněte špejlí, aby smotaná držela u sebe.

Na pečící papír vyskládejte zase do dvou nebo čtyř koleček batáty. Na ně položte klobásové šneky a zasypte zeleninou.

Pečte dokud klobása nezezlátne. (Moje už bohužel zlatá není. Fotili jsme až dopoledne za lepšího světla 🙂 ).

Pokud máte rádi, můžete vrch po upečení posypat nadrobeným kozím sýrem.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

Print Friendly

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

13 − 13 =