TVAROHOVÉ KNEDLÍKY S JAHODAMI

Červen byl hektický, hodně práce, málo času, jen jsme občas vyrazili na kolo. Volných víkendů nám už moc nezbývá. Ale teď je léto definitivně tady. My jsme se právě vrátili z Varů, lezeme z bazénu a máme na něco chuť na něco dobrého. A jelikož pár jahod ještě někde zbylo, dáme si jahodové knedlíky.

Receptů na ovocné knedlíky existuje hromada. Já mám ale nejradši ty z tvarohového těsta, protože jsou krásně vláčné. Musím ale přiznat, že tohle těsto je nejlepší první den. Když je ohřejete, není to už ono. Jsem ale přesvědčená, že stejně jako nám jich vám už na další den moc nezbyde.

IMG_4833

  • 500 g tvarohu
  • 2 žloutky
  • 280 g polohrubé mouky
  • jahody
  • máslo
  • tvrdý tvaroh na strouhání
  • moučkový cukr

Tvaroh, žloutky a polohrubou mouku smícháme a vypracujeme nelepivé těsto. Nejprve můžu použít vařečku, když se směs trochu smíchá, propracuji rukama. Já ale jednoduše používám kuchyňský robot.

Těsto nechám hodinku uležet v potravinové folii. Potom z něj vytvaruji váleček, ze kterého postupně uždibuji kousky těsta. Z těch mokrýma rukama udělám placičku, do té vložím jahodu a zabalím do tvaru knedlíku.

Hotové knedlíky vařím 10 minut ve vroucí vodě. Pokud jsou hotové, měly by vyplavat. knedlíky vynadám z vody a hned propíchám vidličkou, aby utekla pára.

Servíruji ozdobené nastrouhaným tvarohem, posypané moučkovým cukrem a plátky čerstvých jahod.

IMG_4832

IMG_4831

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

8 − one =