TOPINKA S ŽAMPIONY A VEPŘOVÝMI MEDAILONKY

Pečivo moc nejíme, ale když už, koupíme si v Globusu chléb Horal. Báječně voní a má nádhernou křupavou kůrku. Rádi ho jíme jen tak samotný. Když už zbývá v ledničce hodně věcí, udělám nějakou směs a chleba osmažím na topinku.

TOPINKA S ŽAMPIONY A VEPŘOVÝMI MEDAILONKY

(příprava: 15 minut | 5 topinek)

  • chléb se silnější kůrkou
  • vepřové medailonky
  • máslo
  • 5 žampionů
  • pancetta nebo slanina
  • 1 bílá cibule
  • 2 stroužky česneku
  • strouhaná mozzarela
  • koření podle chuti (rozmarýn, kari, pepř, sůl)
  • kremžská hořčice

Cibuli nakrájenou na jemno na pánvi orestuji společně s pokrájenými žampiony, česnekem a slaninou. Podle chuti okořením.

Vepřové medailonky pomažu olivovým olejem, který jsem předtím smíchala s trochou soli a kari, a orestuji.

Z chleba ukrojím 5 silnějších plátků a pomažu je máslem. Postupně je z obou stran smažím na pánvi bez oleje. Začínám stranou s máslem. To se totiž krásně rozpustí a vsákne do chleba. Když jsou topinky krásně zlaté, namažu je hořčicí a směsí ze žampionů. Navrch položím orestované vepřové medailonky.

TOPINKA S ŽAMPIONY A VEPŘOVÝMI MEDAILONKY

TOPINKA S ŽAMPIONY A VEPŘOVÝMI MEDAILONKY

Print Friendly, PDF & Email

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

two + six =