TOPINKA S PEČENÝMI RAJČATY A FILETEM ZE PSTRUHA

Občas se domů z víkendu vracíme až v pondělí. A občas taky víme, že máme v týdnu tolik akcí, že se nakupovat snad ani nevyplatí. Když navíc připočítáme výslužky od naších maminek… No, znáte to. Koupíme tedy jen chleba a trochu zeleniny a vytahujeme zásoby z mrazáku.

Aby to ale nebyl vždy jen rohlík se šunkou nebo chleba s másle, vymýšlím a pátrám po zajímavých receptech na topinky a další teplé varianty pečiva. Tentokrát jsem použila pstruhy a pár rajčátek, co jsme měli nějakou dobu v lednici. 

img_6353

(2 porce | příprava: 15 minut)

  • 2 filety ze pstruha
  • 10 cherry rajčat
  • 1/2 cibule
  • 2 plátky chleba
  • 4 lžičky majonézy
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • rukola
  • máslo
  • olivový olej
  • sůl a pepř, případně koření dle chuti

Nejprve smíchám majonézu s dijonskou hořčicí na jemně pikantní omáčku a zatím ji nechám v chladničce.

Rajčátka nakrajím na poloviny, cibuli na tenké plátky. Zakápnu olivovým olejem, posypu solí a pepřem a nechám chvíli marinovat.

Filety omyji, položím kůží dolů a lehce osolím.

Dva plátky chleba namažu z jedné strany máslem. A teď už je čas, kdy rozpálím pánev.

Nejprve osmažím topinky dozlatova. Musí pěkně křupat. Na pánev je pokládám nejprve stranou s máslem. Potom na stejné pánvi lehce orestuji rajčata s cibulí. Záleží jak máte cibuli rádi. Já víc měkkou a dohněda, ale pokud chcete aby křupala, nesmažte moc dlouho. Nakonec přijde na pánev ryba. Smažím ze strany s kůží, dokud není filet propečený. Sundám z pánve s nakonec stáhnu kůži.

Topinku potřu připravenou majonézou, ozdobím trochou rukoly, přidám rybu a nakonec směs cibule a rajčat.

img_6349

img_6344

 

Print Friendly, PDF & Email

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

1 × 3 =