Maso

Thajské masové kuličky (primal)

Nedávno mi psala kamarádka Martina, že se chystá vyzkoušet jeden z receptů na kuličky, který viděla na blogu. A druhý den hlásila, že super. A že je to fakt vděčné jídlo. Nemůžu jinak než souhlasit. Masové kuličky doma dělám často a na různé způsoby. Naprosto mi to vyhovuje, protože kuličky vydrží “pár” dní v lednici, takže si je snadno můžu zabalit třeba do práce.

Tentokrát je jsem vyzkoušela trochu exoticky. S chilli papričkami, koriandrem (ten by se dal nahradit třeba thajskou bazalkou) a kari. Zvláštní ingrediencí je jablko. Pokud se vám nezdá, vynechte ho, ale dá masu šmrnc.

Určitě musím vyzkoušet i ty klasícké z Ikea, s omáčkou a brusinkami. A když jsme u toho, nevíte někdo z čeho je ta omáčka?

cca 30 kuliček

příprava: 40 minut

  • 3/4 kila mletého krůtího masa
  • 2 vejce
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 3 lžíce mandlové mouky
  • 1 lžíce kokosové mouky
  • 1 lžíce žluté kari pasty
  • 2 lžíce řeckého jogurtu
  • 1 jablko
  • 2 papriky habanero
  • 2 chilli papriky
  • hrst koriandru
  • lžička kurkumy

Mleté maso smíchejte s vejci a, rybí omáčkou, kari pastou, jogurtem. Přidejte kokosovou a mandlovou mouku. Dobře promíchejte a vytvořte kompaktní hmotu. Do té přidejte na jemno nasekaná papričky, koriandr a přimíchejte koření. Jablko nastrouhejte najemno a přidejte ho k masu.

Vše dobře promíchejte. Tvarujte kuličky o průměru 2-3 cm. Ty poté upečte v troubě (20 min na 180°C) nebo osmažte na pánvi.

Hotové kuličky si dejte s oblíbenou přílohou nebo jezte jen tak, namočené do jogurtového dipu.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

5 × four =