Bez masa

Teplý salát z růžičkové kapusty a batátů (primal)

Nedávala jsem si žádná speciální novoroční předsevzetí. Spíš takové obyčejné, každodenní věci. Jednou z nich bylo, že se pokusím zařadit do jídelníčku i věci, které jsem dlouho ignorovala, protože mi prostě nechutnaly. Jestli vás teď napadla rajčata, tak ne, k těm jsem ještě nedospěla.

Růžičková kapusta patří jednoznačně na můj black list. Nemám důvěru už ani k tomu tvaru. A co teprve ta vůně, když ji hodím na pánev a začnu vařit, smažit, restovat, dusit.  Naposledy jsem ji jedla možná ve školní jídelně. Vlastně ani nevím. Každopádně, když jsem ji potkala v Lidlu, řekla jsem si, že ji dám ještě šanci. A tak se pomalu seznamuji s růžičkovou kapustou.

Dalo by se říct, že  kapusta je vlastně takový miniaturní salát. A salát bych mohla jíst pořád…. Kapustu jsem tentokrát upekla spolu s batáty, oříšky a javorovým dresinkem. Pokud s kapustou nemáte problém, bude vám to chutnat. Mě to taky chutnalo, ale každý den bych to jíst nemusela.

Tenhle  salát taky řeší moji nechuť jíst kvanta zeleniny v zimě. Jí se totiž teplý a je i ideální přílohou k masu.

Teplý salát z růžičkové kapusty a batátů

Print Recipe
Serves: 6 Cooking Time: 30

Ingredients

  • 2 batáty
  • 1 kilo růžičkové kapusty
  • 3 hrsti oříškové směsi (např. mandle, pekany, lískové oříšky, vlašáky)
  • 1/4 hrnku javorového sirupu (paleo)
  • 1/2 hrnku olivového oleje
  • pepř, sůl, špetka mletého chilli

Instructions

1

Batáty oloupejte a nakrájejte na větší kostky (cca 2x2 cm).

2

Růžičkovou kapustu omyjte a rozpulte.

3

Olej smíchejte se sirupem a kořením.

4

Kapustu, batáty a oříšky dejte na plech s vyšším okrajem a zalijte připravenou zálivkou. Vše dobře promíchejte.

5

Dejte péct na 150°C. pečte dokud batáty nezměknou.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply