TARTALETKY S KOZÍM SÝREM A BRUSINKAMI

V kuchyni je nejlépe, když u přípravy jídla nemusím strávit hodiny. Tenhle parádní recept z kozího sýra, který má úžasné aroma, ale nemusí chutnat každému, je hotový raz dva. Díky rozválenému listovému těstu, které dnes prodává každá večerka, jsou koláčky připravené do půl hodiny. Hodí se tedy jak na rychlou večeři po náročném dni,  jako netradiční předkrm, nebo pohoštění pro nečekanou návštěvu. Ingredience totiž můžete mít stále doma v lednici.

Tartaletky s kozím sýrem a brusinkami

(10 kusů | příprava: 30 minut + pečení)

  • rozválené listové těsto
  • 3 hrsti brusinek
  • červená cibule
  • kozí sýr
  • 4 lžíce jablečného octa
  • 3 lžíce cukru
  • vlašské ořechy
  • špetka soli a tymiánu

Nejprve vezmu brusinky, propláchnuté smíchám v menší misce s octem a doliju vodou, aby byly celé ponořené. Takto je nechám změknout a zatím připravím další ingredience.

Červenou cibuli nakrájím nadrobno a lehce osmažím na olivovém oleji. K cibuli přidám směs brusinek a octa. Ocet ale nevlívám všechen. Brusinky s cibulí lehce popráším připraveným cukrem, který nám spolu s octem udělá správnou konzistenci. Směs míchám na pánvi dokud se pěkně nespojí. Potom přidám lehce okořením solí a tymiánem. Brusinky s cibulí teď můžou chladnout.

Z rozváleného těsta vykrojím skleničkou 10 stejných placiček (průměr asi 10 cm), které položím na připravený plech s pečícím papírem. Střed každé placičky lehce propíchám vidličkou. Lehce zchladlou směs brusinek s cibulí lžičkou nakladu na připravené těsto. Potom ozdobím kousky kozího sýra a nasekaných vlašských ořechů.

V troubě vyhřáté na 200 stupňů peču dozlatova.

Print Friendly

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

4 × 3 =