Dezerty/ PROMO

Sušenky s bílou čokoládou a brusinkami

Sušenky? Co je na nich tak těžkého? No vlastně nic. Ale já je do teď nepekla, protože je trochu umění odhadnout tu správnou teplotu, aby se sušenky roztekly tak akorát a zůstaly uvnitř hezky “chewy”. Nebojte, s mým receptem to zvládnete levou zadní.

Dobrou sušenku dneska koupíte už v každé kavárně a nebo lepším supermarketu. Tady Vám ale slibuji, že za cenu krabičky sušenek v obchodě jich doma vyrobíte krabici.

příprava: 1 hodina

cca 30 sušenek

  •  1 a 1/4 hrnku celozrnné špaldové mouky nebo hladké mouky
  • 1 a 1/2 hrnku ovesných vloček
  • 1/2 hrnku hnědého cukru
  •  1 prášek do pečiva
  •  2 lžičky skořice
  •  špetka soli
  •  1/4 lžičky muškátového oříšku
  •  špetka mleté vanilky (nebo vanilkové aroma)
  •  1 vejce
  •  1/2 hrnku změklého másla
  •  1 hrnek sušených brusinek
  •  2 tabulky bílé čokolády (pokrájené na malé kousky)
  • 1 hrnek nasekaných vlašských ořechů

Ke zpracování těsta můžete použít kuchyňský robot nebo ruce. Obojí jde dobře, ale robot Vám výrazně ušetří práci.

Všechny sypké ingredience dejte do mísy a lehce zamíchejte. Přidejte vejce a potom změklé máslo nakrájené na menší kostky. Jakmile se všechny ingredience spojí, přisypte na kousíčky nakrájenou čokoládu, nasekané ořechy a brusinky.

Těsto opět propracujte.

Z tuhého těsta tvarujte koule o průměru 3-4 cm. Dejte je na plech vyložený pečícím papírem v pravidelných rozestupech, počítejte s tím, že sušenky se během pečení roztečou.

Pečte v troubě vyhřáté na 160°C zhruba 15 minut. Potom plech z trouby vyndejte. Pozor, sušenky budou vypadat nedopečeně, ale nebojte, tak to má vypadat.  Sušenky nechte na plechu vychladnout.

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

one × five =