Sváteční

Špenátová roláda s krémem z nivy (low carb)

To, že bych si po Vánocích neměla stoupat na váhu, jsem poznala hned. Podle kalhot. Cukroví, vánočky a taky litry ginu s tonikem mi daly zabrat. Takže jsem si naordinovala přísný cukrový detox a rychle se vrátila k low carbu. A protože jsme byli pozvaní na návštěvu, připravila jsem mimo jiné o tuhle rychlou špenátovou roládu bez mouky. Chutnala i cukrožravcům.

příprava: 30 minut + chlazení

  • 5 vajec
  • 3 lžíce mandlové mouky
  • 5 lžič mletého parmazánu
  • 1/2 sáčku mraženého špenátu (cca 200 gramů)
  • 1 kus nivy (čím větší, tím výraznější chuť v krému bude)
  • 1 mascarpone
  • cca 4 lžíce smetany ke šlehání

 

Vejce vyšlehejte do pěny. Přidejte mandlovou mouku a parmazán. Důkladně rozmíchejte. Nakonec přidejete rozmražený špenát, promíchejte a najijte na plechy vyložený pečícím papírem. Pečtě na 170°C 10-15 minut.

Hned po vytažení na špenátovou placku položte druhý pečící papír, čistou utěrku a srolujte. Roládu nechte vystydnout srolovanou.

Nivu rozspusťte v troše smetany ke šlehání a nechte vyschladnout. Rozpuštěnou nivu vmíchejte do mascarpone a vyšlehejte na krém.

Krém natřete na špenátovou placku. Na vrstvu krému můžete dát ještě plátky šunky nebo salám. Poté roládu srolujte. Zavinutou roládu zabalte do potravinové folie a dejte na dvě hodiny do ledničky.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

two × one =