ŠPALDOVÉ ČOKOLÁDOVÉ MUFFINY SE ŠVESTKAMI

Když Honza jede na služebku do Německa, vždycky smažím řízky, asi tak kilo a půl, aby měl co zobat v autě nebo večer na pokoji. Pořád mi to přijde o něco lepší než vakuovaná bageta na pumpě, která v tom regálku ležela bůhví jak dlouho. 

Tentokrát jsem mu do auta zabalila i pár čokoládových muffinů. Popravdě jsem od nich nečekala nic  zvláštního, prostě čokoládová buchta. A ani jsem je nechtěla jíst. Ale nakonec vypadaly tak strašně lákavě…. Že jich Honza do auta dostal jen pět. Jeden jsem ochutnala já, jeden kolegyně a zbytek šel k našim, jako „poplatek za dvoudenní mama hotel“. 

Vždy jsem byla spíš cupcakový typ. Hodně krému a načinčat. Postupem času mě baví víc ty přírodnější varianty. A to tyhle muffínky ze špaldové mouky určitě jsou. Jsou to asi ty nejgeniálnější, co jsem kdy upekla, tak je určitě zkuste. Slibuju Vám ty nejvláčnejší muffiny, co jste kdy jedli. On ten řecký jogurt, šlehačka a čokoláda fakt dovedou divy.

Příprava: 15 minut + 35 min pečení

porce: 12 velkých muffinů

  • 200 g špaldové mouky
  • 1 vejce
  • 50 g řeckého jogurtu
  • 4 lžíce třtinového cukru
  • 50 ml mléka
  • 50 ml oleje
  • 1 prášek do pečiva
  • 4 lžíce holandského kakaa
  • 200 g čokolády (velká tabulak čokolády na vaření)
  • 50 ml smetany ke šlehání
  • švestky

Vejce řecký jogurt, špaldovou mouku, moučkový cukr, třtinový cukr, mléko, olej a kakao dejte do mísy a důkladně promíchejte, abyste měli hladké tekuté těsto.

3/4 čokolády v rendlíku rozpusťte společně se smetanou a přilijte do těsta. Opět důkladně promíchejte.

Švestky rozpulte a vypeckujte.

Do formy na muffiny dejte 12 košíčků. Do každého košíčku dejte jednu lžíci těsta a jednu půlku švestky. Zalijte zbylým těstem. Navrch dejte dvě až tři švestky (podle toho jak jsou velké) a posypte nahrubo pokrájenou čokokoládou.

Pečte 30 minut na 170°C.

Print Friendly, PDF & Email

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

thirteen − three =