ŠNECI S MASCARPONE A LESNÍM OVOCEM

Když vidím někde šneky, skořicové pletence a další jiné „buns“. Neodolám a upeču je. Obvykle pro nějakou návštěvu. Nejnadšenější je vždycky Martina. Tak doufám, že ocení, že jsem recept konečně sepsala. 

Nejvíc mě baví plnit těsto ovocem, protože to ve výsledku není ani moc sladký a hlavně je to moc pěkně barevný. Ale určitě se dostanu i ke skořici, čokoládě a nějakým dalším specialitkám.

Příprava: 2 hodiny

  • 250 g vlažného mléka
  • 100 g cukru krupice
  • 1 sáček instatního droždí
  • 2  vejce
  • 80 g másla
  • 300 g hladké mouky
  • 300 g špaldové mouky
  • 1 lžička soli
  • 1 kelímek  mascarpone
  • 15 lžíce moučkového cukru
  • 100 g másla
  • mražené lesní ovoce
Do vlažného mléka nasypte 1 sáček instantního droždí  a cukr. Dobře promíchejte dokud se vše nerozpustí. Do větší mísy (může to být klidně ta od robotu) dejte mouku, vejce, rozpuštěné máslo a sůl. Přilijte drožďovou směs. Vymíchejte do hladkého těsta. A potom ještě zhruba 10 minut prodělávejte. Nechte kynout na teplém místě zhruba 45 minut v olejem vymazané míse.
Pokud těsto vykynulo – zdvojnásobilo objem, začněte ho rozvalovat na pomoučněném válu. Těsto vyválejte do tvaru obdélníku. Těsto nemusí být moc tenké, stačí 1 – 1,5 cm. Těsto potřete čtvrtkou kelímku mascarpone, které předtím smícháte s 5 lžícemi moučkového cukru. Posypte lesním ovocem a z těsta ubalte roládu. Tu nakrájejte na asi 2,5 cm široké „šneky“.
Šneky naskládejte do máslem vymazané formy a pečte na 180 °C dozlatova.
Hotové ještě teplé šneky můžete potřít polevou.
Na tu si připravte zbytek mascarpone, velmi velmi změklé máslo a zbytek moučkového cukru. Vše rozmixujte ručním šlehačem a natřete na ještě teplé šneky.

Print Friendly, PDF & Email

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

15 + 19 =