Dezerty

Skořicové muffiny

Hledáte něco rychlého na dnešní snídani? Co takhle jeden vláčný, voňavý muffin? A nebo rovnou 12?

Minulý víkend jsme strávili v Londýně, s pekelně dlouhým seznamem věcí, které bychom rádi ochutnali. Ale na londýnské počasí mám prostě štěstí a tak celé 3 dny báječně svítilo slunko. Takže místo návštěv kaváren, pekáren a restaurací jsem courali po městě, vysedávali po parcích a občas si dali nějaký dobrý drink. Jedním z míst, která jsem měla na seznamu, bylo pekařství Crumbs&Dollies, kde peče úžasná Jemma cupcaky, brownies a dortíky. Ačkoli ji můžete v Londýně potkat na třech místech, my ochutnávku nakonec vynechali. 

Ale co se dalo dělat, musela jsem nějaký voňavý muffin upéct alespoň ve středu před cestou do práce. Ano, až tak je tanhle recept rychlý. Tenhle muffin je inspirovaný skořicovým šnekem z kynutého těsta, kdo by ho neměl rád. A vsadím se, že vše potřebné najdete v lednici a spíži už teď.

unnamed-1

(12 kusů | příprava: 15 minut + pečení)

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 sáček kypřícího prášku
  • 1 hrnek mléka
  • 3 lžíce rozehřátého másla
  • 1 vejce
  • 1/4 hrnku cukru
  • špetka soli
  • 1 hrnek cukru
  • 2 lžičky skořice
  • 3 lžíce změklého másla
  • ořechy

Vejce, cukr, mléko a rozehřáté máslo smíchám. Nejraději na to používám robot. Směs nemusí být úplně hladká. Potom přisypu mouku společně s kypřícím práškem a špetkou soli. Nechám důkladně prodělávat dokud nevznikne polotekuté hladké těsto. Pokud je těsto ještě příliš husté (do košíčků by mělo téct jako hodně hustý med), přidám ještě mléko.

Cukr, skořici a máslo smíchám v menší misce a hnětu rukama dokud se mi nevytvoří drobenka. 3/4 z ní vmíchám ještě so těsta, zbytek si nechám stranou.

Papírové pečící košíčky dám do plechu na cupcaky nebo silikonových formiček. Těstem je naplním zhruba ze 3/4. Před pečení posypu drobenkou a nasekanými ořechy. Peču na 185°C zhruba 20 minut.

Vychladlé muffiny ještě dozdobím polevou ze 4 lžic philadelphile, lžíce mléka a půl hrnku moučkového cukru.

img_6368

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply